ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟΥΡΣΙ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟΥΡΣΙ»

ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟΥΡΣΙ

Υλικά για ένα μέτριο βάζο:

  • Ένα μέτριο χταπόδι
  • Ελαιόλαδο και ξύδι λευκό
  • Αλάτι και πιπέρι σε κόκκους
  • Δαφνόφυλλα
  • σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟΥΡΣΙ»

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι. Το βάζουμε ολόκληρο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ξύδι, 2-3 δαφνόφυλλα και μπόλικους κόκκους πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεπλένουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Αποστειρώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε με το γνωστό τρόπο (όπως στη σπιτική σάλτσα ντομάτας). Βάζουμε το χταπόδι στο βάζο, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λευκό ξύδι μέχρι να γεμίσει.

Η αναλογία είναι περίπου 2 μέρη ξύδι-1 λάδι. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ρίγανη. Προσθέτουμε λίγη κάπαρη, 2 φύλλα δάφνης, μια-δυο σκελίδες σκόρδο και προαιρετικά 1-2 καυτερές πιπερίτσες.Κλείνουμε το βάζο ερμητικά, ανακινούμε καλά και φυλάμε στο ψυγείο.

Διατηρείται τουλάχιστον 2 μήνες!

Πηγή συνταγής: bettyscuisine.blogspot.com

 

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 120 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

Νέα προϊόντα
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ (ΚΩΔ 755)
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ (ΚΩΔ 755)
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ - ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ & ΓΑΜΟ (ΚΩΔ 844)
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ - ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ & ΓΑΜΟ (ΚΩΔ 844)
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (ΚΩΔ 0162)
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (ΚΩΔ 0162)
TORUS internet applications SHOP@web engine