ΤΟΥΡΣΙ ΠΙΠΕΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΤΟΥΡΣΙ ΠΙΠΕΡΙΑ»

ΤΟΥΡΣΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
  • 6 κιλά Πιπεριές πράσινες
  • 1 κιλό Καρότο
  • ½ κιλό Σέλινο
  • λάχανο 1 κιλό περίπου
  • Αλάτι
  • ½ Λάδι
  • Σκόρδο
  • 1 ποτήρι Ξύδι
  • 4 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΤΟΥΡΣΙ ΠΙΠΕΡΙΑ»

Πλένουμε καλά με κρύο νερό όλα τα λαχανικά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε της πιπεριές, και το καρότο κομματάκια, καθώς επίσης το σέλινο και το λάχανο τα ψιλοκόβουμε . Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, με το λάδι, και το ξύδι. Μόλις αρχίσει να βράζει ζεματίζουμε τις πιπεριές λίγο και τις βγάζουμε από την κατσαρόλα για να κρυώσουν.

Ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη το λάχανο, καρότο, σέλινο, σκόρδο και το αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρό το θέλουμε) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.

Στη συνέχεια σε ένα μικρό βαρελάκι βάζουμε μια στρώση πιπεριές – μια στρώση από το μείγμα με τα λαχανικά. Αφού τελειώσουν όλα τα υλικά ρίχνουμε μέσα στο βαρελάκι το ζουμί που έχουν βγάλει τα λαχανικά και το ζουμί που βράσαμε στην αρχή. Εάν το ζουμί δεν καλύψει τα υλικά κάνουμε λίγο άλμη (αλάτι και νερό) και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.

Αφήνουμε το τουρσί για 20 μέρες περίπου μέσα στο βαρελάκι για να ζυμώσει.

Μετά τις 20 μέρες το τουρσί είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το τουρσί από το βαρελάκι και το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε με καινούργια καπάκια.

 

Καλή επιτυχία

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 120 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

Η γιαγιά προτείνει

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ (ΚΩΔ 755)

ΚΕΡΑΣΜΑ
ΒΑΠΤΙΣΗΣ


ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ - ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ & ΓΑΜΟ (ΚΩΔ 844)

ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ
ΒΑΠΤΙΣΗ

 

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΑ (ΚΩΔ 805)


ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ
ΚΑΡΑΜΕΛΑ

TORUS internet applications SHOP@web engine