ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ»

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα η σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ πιπεροσαλάτα
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ένα κρασοπότηρο ρύζι
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο (προερετικά)




     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ»

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι με άφθονο κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πιπεροσαλάτα, την ντομάτα, αλάτι , το πιπέρι,  ανακατεύουμε ελαφρός και προσθέτουμε το σπανάκι. Το αχνίζουμε για δέκα λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι καθώς επίσης και λίγο ζεστό νερό.
Αφήνουμε να βράση το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

TORUS internet applications SHOP@web engine