ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ»

ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
  • 1 κιλό φρέσκα κουκιά
  • 600 γρ αγκινάρες
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών αραιωμένος σε 2 κούπες ζεστό νερό
  • 2-3 κουταλιές άνιθος ψιλοκομένος
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά σούπας νισεστές ή κορν-φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ»

Καθαρίζουμε τα κουκιά γύρω-γύρω, αν έχουν σκληρές ίνες, αλλιώς κόβουμε μόνο το πάνω και το κάτω μέρος. Ανάλογα με το μέγεθος, τα κόβουμε στα 2 ή στα 3 και τα πλένουμε καλά,τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κουκιά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε τον κύβο με το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά περίπου.Τότε προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον άνιθο, αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά ακόμα,μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά και οι αγκινάρες και να δέσει η σάλτσα.
Στον χυμό λεμονιού διαλύουμε το νισεστέ και περιχύνουμε το φαγητό, ανακατεύουμε να πάει παντού, κουνώντας την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά.
Το συνοδεύουμε με φέτες φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμάκι!

Σημ:  Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κουκιά

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 60 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 120 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

TORUS internet applications SHOP@web engine