ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ»

ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά (για 4 άτομα)


• 4 στήθη πάπιας των 250-300 γρ., με το δέρμα τους
• 125 ml ζωμός βοδινού
• 125 ml κόκκινο κρασί
• 1 κουτ. του γλυκού πελτές ντομάτας
• 1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
• 15 γρ. βούτυρο
• αλάτι και πιπέρι
• 1 κουτ. της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο για γαρνίρισμα

Για τη μαρινάδα
• 5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
• 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
• 1 κουτ. της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ»

• Φτιάχνετε τη μαρινάδα ως εξής: σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σκόρδο, το ξίδι και το δεντρολίβανο. Χαράζετε σταυρωτά τα στήθη πάπιας, τα αλατοπιπερώνετε και στις δύο πλευρές και τα βάζετε σε ένα δίσκο με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, τα καλύπτετε με τη μαρινάδα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Βάζετε τα στήθη πάπιας με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά. Τα γυρίζετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμα. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
• Αφαιρείτε το λίπος από το τηγάνι, ρίχνετε το ζωμό και το κρασί και μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να γλασάρει το μείγμα. Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και το χυμό λεμονιού. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι.
• Τοποθετείτε το κρέας σε ζεστά πιάτα, ρίχνετε γύρω του τη σάλτσα, γαρνίρετε με δεντρολίβανο και σερβίρετε αμέσως.

Για κρασί προτείνουμε: ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ  ΝΑΟΥΣΑΣ

πηγή: Καθημερηνή

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

Νέα προϊόντα
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ (ΚΩΔ 755)
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ (ΚΩΔ 755)
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ - ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ & ΓΑΜΟ (ΚΩΔ 844)
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ - ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ & ΓΑΜΟ (ΚΩΔ 844)
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (ΚΩΔ 0162)
ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (ΚΩΔ 0162)
TORUS internet applications SHOP@web engine