ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ»

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
  • Κότσι χοιρινό
  • σκόρδο (σκελίδες)
  • αλάτι, πιπέρι
  • γαρίφαλα
  • πατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ»

Πάρτε ένα κότσι χοιρινό (ή δύο ανάλογα με τα άτομα), αλατοπιπερώστε καλά και χώστε μέσα στο ψαχνό σκελίδες σκόρδο και γαρύφαλλα... Μην τρυπήσετε όμως την πέτσα για να έχει ωραία εμφάνιση όταν το σερβίρετε...
Περιχύστε το κότσι με χυμό απο 2 λεμόνια και 2 πορτοκάλια και λίγο λάδι.

Βάλτε σε γάστρα και ψήστε το σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 4 ώρες ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού. Περίπου 1 1/2 ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε στο ζουμί πατάτες (που τις έχετε ήδη αλατοπιπερώσει) κομμένες σε μικρά κομμάτια.

Αν δεν έχετε γάστρα μπορείτε να το βάλετε σε ταψί αλλά φροντίστε να το καλύψετε καλά με αλουμινόχαρτο, για να ψηθεί σωστά χωρίς να στεγνώσει...

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 240 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

TORUS internet applications SHOP@web engine