ΖΥΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΖΥΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ»

ΖΥΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Συνταγή για 4 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΖΥΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ»

Βράζουμε το ζυγούρι για 10 λεπτά στη κατσαρόλα και πετάμε το νερό.

Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε φέτες.

Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τις λιαστές ντομάτες στη γάστρα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό (περίπου ½ τις κούπας) και τέλος περιχύνουμε όλα τα υλικά με το λάδι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς περίπου για 2 ώρες. Κατά την διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή να το ψήσουμε λίγο παραπάνω. Τέλος περίπου 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο ρίχνουμε το μαϊντανό.

Το φαγητό μπορούμε να το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες, πατάτες φούρνου, με πιλάφι ή ζυμαρικά.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 150 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

Η γιαγιά προτείνει

ΓΛΥΚΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΤΙΠ
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΓΡΙΟ ΣΥΚΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

ΤΟΥΡΣΙ



ΤΟΥΡΣΙ ΠΙΠΕΡΙΑ

TORUS internet applications SHOP@web engine