ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ»

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

Για 4-5 μερίδες

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια ρύζι σπυρωτό
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ»

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο αλλιώς τα αφήνουμε ολόκληρα.

Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι και κατόπιν ρίχνουμε τα καλαμαράκια να σωταριστούν και αυτά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 1 φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου.

Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε 4 φλυτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πιεί όλο του το ζουμί.

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com

 

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 65 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

TORUS internet applications SHOP@web engine