ΓΛΥΚΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΓΛΥΚΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ»

ΓΛΥΚΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ
  • 1 κιλό Ντομάτες (μηλαρακάκια) σφιχτές
  •  1 1/2 κιλό Ζάχαρη
  •  250γρ. γλυκόζη (το εργαστήριο συνταγή της γιαγιάς δεν το συνιστά)
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 βανίλιες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 της χούφτας μας ασβέστη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΓΛΥΚΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ»

Ζεματάμε ελαφρός της ντομάτες της, της ξεφλουδίζουμε και της ξεσποριάζουμε με προσοχή για να μην μας διαλύσουν (η γιαγιά μου της ξεσπόριαζε με φουρκέτα).
Μετά διαλύουμε τον ασβέστη σε νερό και το σουρώνουμε, τοποθετούμε σε αυτό το νερό της ντομάτες, θα της αφήσουμε 1 με 1 1/2 ώρα. Στη συνέχεια της πλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό και της βράζουμε, αν έχουν αφρό της ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε έως ότου δεν αφρίζουν (συνήθως στο 3 βρασμό είναι έτοιμες), της στραγγίζουμε και της τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, της αφήνουμε για 20 λεπτά
Τέλος βράζουμε της ντομάτες σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τότε δυναμώνουμε την φωτιά. Αφού βράση περίπου 1 1/2 έως 2 ώρες πρέπει να γυαλίζουν και τότε είναι έτοιμες, προσθέτουμε την κανέλα, βανίλια, (γλυκόζη) βράζουν ακόμη 15 λεπτά και προσθέτουμε το λεμόνι και σε 5 λεπτά είναι έτοιμο.

Πηγή συνταγής : Αναγνώστρια-ης του site

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 150 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 75 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

Η γιαγιά προτείνει

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ (ΚΩΔ 755)

ΚΕΡΑΣΜΑ
ΒΑΠΤΙΣΗΣ


ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ - ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ & ΓΑΜΟ (ΚΩΔ 844)

ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ
ΒΑΠΤΙΣΗ

 

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΑ (ΚΩΔ 805)


ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ
ΚΑΡΑΜΕΛΑ

TORUS internet applications SHOP@web engine