ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ »

ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
  • Ένα καρπούζι 6 κιλά περίπου 
  • Ζάχαρη 2 κιλά
  • Λεμόντοζο (ξινό) 2 κουτάλια της σούπας
  • ½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι
  • Λίγα φύλα σμύρνο (αρμπαρόριζα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ «ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ »

Κόβομε το καρπούζι σε φέτες , αφαιρούμαι το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες. Στη συνέχεια τρίβουμε στον τριφτή τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα

Ωσότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό. Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ της ώρας.

Αφού το βγάλουμε και το στραγκίζουμε ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε.

Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε ωσότου δέσει το γλυκό. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι. Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2 -3 φύλλα αρμπαρόριζα , αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα Βάζα.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40 λεπτά

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 120 λεπτά

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

TORUS internet applications SHOP@web engine