14 Σκέψεις που έχουμε όλοι όταν πετάμε Businness Class για πρώτη φορά

Το να πετάξουμε στη διακεκριμένη θέση δεν είναι μια επιλογή που την έχουμε όλοι και σίγουρα δεν είναι μια επιλογή που είχα κι εγώ η ίδια. Στο μυαλό μου πάντα οι μεγαλύτερες και άνετες θέσεις και τα γεύματα 3 πιάτων που προσφέρονται σε αυτές τις θέσεις είναι για άλλους ταξιδιώτες. Μόνο για αυτούς που ήταν αρκετά ευκατάστατοι ή απλές διάνυες με το προγραμμα συγκέντρωσεις μιλιών τους, κάτι που εγώ μπορούσα μόνο να ελπίζω να γίνω μια μέρα.

Όντας είκοσι και κάτι, δεν είχα ποτέ κάποια  ευκαιρία να πετάξω στη διακεκριμένη θέση και φυσικά να απολαύσω και τις πολυτελείς παροχές που προσφέρουν. Δε θέλω να παρεξηγηθώ. Πάντα άρπαζα οποιαδήποτε ευκαιρία να ταξιδέψω και να δω τον κόσμο, αλλά πάντα προσπαθούσα να βρω τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να χρηματοδοτήσω τις περιπέτειες μου και τα αεροπορικά εισιτήρια. Έχω δουλέψει εθελοντικά, έχω ταξιδέψει με την οικογένεια μου, έχω προσκολληθεί σε φίλους για να ταξιδέψω μαζί τους, ακόμα έχω κάνει τρεις δουλειές για να μπορέσω να σπουδάσω στο εξωτερικό, στην Αγγλία και έπειτα στη Κένυα. Και σε όλα αυτά τα ταξίδια σίγουρα πέταξα στην οικονομική. Επίσης, έμαθα όμως και πως μπορεί κάποιος να επιβιώσει από μια πτήση 18 ωρών ως την Αφρική σε μεσαία θέση.

Τώρα, η αγάπη μου και η επιθυμία μου να ταξιδεύω μόνο αυξάνεται, όσο γρηγόρα μεγαλώνει και η λίστα με όλα τα πράγματα που θέλω να κάνω πριν πεθάνω. Έτσι λοιπόν, τη πρώτη φορά που μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω στην διακεκριμένη θέση φυσικά την άρπαξα. Η πτήση ήταν Νέα Υόρκη – Μαδρίτη με την Iberia και μεγάλη δυσκολία μπορούσα να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου μέχρι να φύγω.

Εάν αναρωτιέστε, να σας πω μονο ότι βρήκα αεροπορικά εισιτήρια σε προσφορά μέσω γνωστής ιστοσελίδας. Έτσι η πτήση μου σε business class δεν ήταν τόσο πολυέξοδη όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν! Αντιθέτως, σε σχέση με αυτά που κέρδισα, το κόστος ήταν απειροελάχιστο – Θα το πρότεινα σε όλους σας μια φορά τουλάχιστον να το δοκιμάσετε!

Θα σας πω τα κυριότερα που πέρασαν από το μυαλό μου με το που μπήκα στο αεροπλάνο και σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Κοίτα πόσος χώρος

Το πρώτο που θα παρατήρησετε στην διακεκριμένη θέση είναι το πόσο ευρύχωρα είναι όλα και αμέσως αισθάνεστε ένα βάρος να φεύγει από πάνω σας. Μόλις φτάσετε στη θέση σας και πάλι θα ενθουσιαστείτε αμέσως μόλις καταλάβετε πόσο χώρο έχετε στη διάθεση σας!

Δε χρειάζεται να βάλω τις αποσκευές μου πάνω από το κεφάλι μου

Ναι! Υπάρχει χώρος που βάζουν τις αποσκευές και τις χειραποσκευές!. Εύκολη πρόσβαση στις βαλίτσες μας σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Υπάρχει σημείο ακόμα και για τα παπούτσια μου!

Κάτω από το υποπόδιο υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο τοποθετούμε τα παπούτσια μας. Κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορείτε να ξεκουράσετε και τα πόδια σας. Στα συνοδευτικά βαλιτσάκια που δείνουν οι αεροπορικές εταιρειές στη διακεκριμένη θέση πέρα από όλα τα υπόλοιπα καλούδια θα βρείτε και κάλτσες, τις οποίες και επιτρέπουν.

Συνοδευτικά βαλιτσάκια

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα. Μέσα τους θα βρείτε πολλά πράγματα ανάλογα φυσικά την κάθε εταιρεία. Μπορεί να περιέχουν προϊόντα για την επιδερμίδα όπως ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα, για τα χείλια, αποσμητικό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, μάσκα για τα μάτια, κάλτσες και στυλό.

Τα καθίσματα ανοίγουν σε οριζόντια θέση

Ανοίγουν ακόμα στην ιδανική θέση για προβολή ταινιών και επίσης υπάρχει κουβέρτα και ένα μικρό μαξιλάρι.

Λες να κοιμάμαι σε όλη τη πτήση

Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Ιδιαίτερα όταν δεν έχεις κοιμηθεί για ώρες σε πτήση και έχεις φύγει με το λαιμό σου πιασμένο.

Μοιάζει με προσωπικό στούντιο προβολής ταινιών μόνο για εμένα

Κάθε θέση έχει τη δική της touch screen τηλεοράση στην οποία μπορείτε να δείτε οτιδήποτε από μια ευρεία γκάμα σειρών και ταινιών.

Αν δε μπορώ να κοιμήθω θα δω μια ταινία ακόμα

Γιατί να χάσω την ευκαιρία; για πολλούς δεν είναι τόσο σημαντικός ο ύπνος.

Υπάρχει μενού για το βραδινό;

Ναι, μπορείτε να επιλέξετε από διάφορες επιλογές γεύματα με πολλά πιάτα.

Να αφήσω το βραδινό και να κοιμηθώ απευθείας;

Μόνο αν ο ύπνος σας είναι τόσο σημαντικός.

Όχι, πρέπει να φάτε όλο το γεύμα με τα τρια πιάτα

Το μενού σίγουρα άξιζε. Πολλές φορές τα μενού των πρώτων θέσεων τα βγάζουν γνωστοί σεφ, οπότε δεν θα θέλετε να χάσετε την ευκαιρία.

Θα θέλατε κρασί ή σαμπάνια με το γεύμα σας;

είναι δωρεάν! στην υγειά σας!

Εντάξει! ώρα για ύπνο

Μετά από τη ταινία και το γεύμα ήρθε η ώρα για ξεκούραση

Θα ξυπνήσετε υπό τον ήχο πιατικών και τη μυρωδιά κρουασαν να πλανάται στον αέρα. Υπάρχει και πρωινό!

Φρέσκα κρουασάν, τοστ, μαρμελάδες, χυμός πορτοκάλι και καφές σερβιρίστικαν. Το πρωινό στο αεροπλάνο ήταν ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσω και να ολοκληρωθεί μια υπέροχη και απολαυστική πτήση.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *